APLS november 2017 Brussel

DEZE CURSUS IS HELAAS VOLZET, JE KAN JE NIET MEER AANMELDEN, TENZIJ VOOR DE RESERVELIJST. 

De Advanced Paediatric Life Support (APLS ) cursus vindt zijn oorsprong in de UK onder auspiciën van de ALSG (advanced life support group). In 2000 werd hij in België ingevoerd. Van het Engelstalige cursusboek werden enkele hoofdstukken vertaald en aangepast naar de Belgische situatie. Het online leerplatform (VLE, virtual learning environment) werd volledig vertaald.

Een APLS cursus voorziet in de kennis en vaardigheden om kinderen met levensbedreigende aandoeningen te herkennen, op te vangen en te stabiliseren, en dat via een gestructureerde aanpak. Elk ernstig ziek of zwaargewond kind kent een specifieke opvang gebaseerd op 4 sleutelelementen: gewicht, anatomie, fysiologie en psychologie. De gestructureerde aanpak helpt de clinicus zich te focussen op de resuscitatie, spoedbehandeling en uiteindelijk continue stabilisatie op weg naar de definitieve behandeling. Tijdens de cursus overlopen we kort de theorie, maar we gaan vooral de vaardigheden en technische skills oefenen tijdens simulaties. Tevens is er aandacht voor human factors als communicatie en teamwork. Dit alles binnen een veilig leerklimaat waarin continu verbeterpunten worden gesignaleerd en geanalyseerd om, bijgestaan door een ervaren team van internationaal opgeleide instructeurs, je leercurve te optimaliseren.

De APLS cursus is een 3daagse cursus: één dag kan je je thuis online voorbereiden, de andere 2 dagen breng je door op de cursuslocatie. Wegens het interactieve karakter is een goede voorbereiding essentieel. Dit kan je doen aan de hand van het geleverde cursusboek en de VLE.

De doelgroep bestaat uit artsen (in opleiding) en verpleegkundigen die een leidende rol kunnen hebben bij de opvang van kinderen met levensbedreigende aandoeningen. Het betreft vooral professionals binnen de kindergeneeskunde, anesthesiologie, spoedopname en/of heelkunde. Na afloop van de cursus ontvang je een internationaal 4j geldend certificaat.

Via de link kan je een indruk krijgen van het programma. De inschrijvingsprijs omvat lunch, koffie, manual en toegang tot de VLE gedurende 4j. Wanneer je je aanmeldt via onderstaand formulier nemen wij verder contact met je op.

  • Geef hier de gegevens op die op je factuur moeten verschijnen.