Over ons

Gokin werd opgericht in 2006 door een aantal APLS-instructeurs met als doel de organisatie van de APLS-cursus te structureren en in Vlaanderen een gezicht te geven aan de personen achter de schermen. Bijkomende doelstellingen waren o.a. de organisatie van reanimatie-cursussen voor leken en het bevorderen van de samenwerking tussen de verschillende actoren op dit terrein. Een deel hiervan werd ondertussen gerealiseerd: regelmatig worden op vraag mini-APLS cursussen voorzien in verschillende ziekenhuizen of cursussen voor leken gegeven.  In 2014 volgde de eerste door ons georganiseerde European Pediatric Advanced Life support (EPALS)-cursus, waardoor een brug geslagen werd naar de ERC. In 2017 werd dit opgevolgd  door de eerste European Pediatric Immediate Life Support (EPILS) cursussen.

Wat doet de VZW?

Gokin organiseert de cursussen die op deze site worden aangeboden en staat in voor de aankoop en onderhoud van cursusmaterialen. Potentiële lesgevers ontvangen van ons een gedeeltelijke vergoeding voor de kosten van hun opleiding tot instructeur. Het verzamelen van de middelen hiervoor gebeurt via sponsoring en een deel van het cursusgeld. Voor het geven van de cursussen is geen vergoeding voorzien, instructeurs doen dit belangeloos en vaak ten koste van hun vrije tijd!

Helpen?

Wij zijn steeds op zoek naar personen of organisaties die een steentje aan onze werking willen bijdragen, hetzij geldelijk hetzij in de vorm van materialen. Zo kunnen we een kwaliteitsvolle betaalbare cursus blijven aanbieden. Interesse? Geef ons dan een seintje en we kijken samen wat jullie kunnen doen!

Bestuur

Voorzitter: E. Duval; Secretaris en lokale organisatie cursus UA: T. Boiy; Penningmeester: J. Raemaekers; Leden: D. Boon, R. Hollander, S. Debulpaep, Niels van Overloop, G. van Berlaer (tevens lokale organisatie cursus VUB) Feestcomité K.Kindt, K. van Vaerenbergh.

GDPR

Gokin vzw houdt zich aan de nieuwe Europese wetgeving omtrent de bescherming van persoonsgegevens. Onze uitgebreide privacyverklaring vindt u hier.